De Vrouwelijke Opwinding

 

Het mysterie van de vrouw… Wie zou het niet willen doorgronden?

 

Want wanneer is een vrouw nu eigenlijk echt in the mood? En als haar lichaam zegt dat ze in the mood is, is haar geest dat dan ook? En omgedraaid? Wat gebeurt er eigenlijk tijdens het opwindingsproces? En is een goede opwinding garantie voor genot of een orgasme?

Kortom, over opwinding valt heel wat te zeggen en te vragen. Laten we een aantal aspecten eens onder de loep nemen.

 

Tussen de oren vs tussen de benen

Als een man opgewonden is, dan is dit fysiek waarneembaar. Bij vrouwen is dit lang niet altijd het geval. Iedereen denkt meteen aan ‘nat worden’. Maar een vrouw kan perfect opgewonden zijn, zonder echt vochtig te zijn. De redenen hiervoor lopen uiteen, maar het is alleszins geen 1+1 redenering. Voor een man kan dit heel verwarrend zijn. Je partner lijkt opgewonden, maar nat is ze niet. Vindt ze me niet aantrekkelijk? Heeft ze nu geen zin? Wat is er aan de hand?

Wat gebeurt er eigenlijk tijdens het opwindingproces? Een belangrijk kenmerk van de vrouwelijke opwinding is de doorbloeding van de vagina. De doorbloeding neemt toe, net als bij de man. Bij een man zorgt dit voor een erectie, bij de vrouw voor verhoogde gevoeligheid van de vagina (zowel inwendig als uitwendig). Tijdens dit opwindingsproces verandert ook de ligging van de baarmoeder en wordt het diepste deel van de vagina langer en wijder. Ook het vochtig worden maakt onderdeel uit van dit proces.

Onderzoek toont vreemd genoeg aan dat vrouwen die aangeven opgewonden te zijn, niet altijd de fysieke opwindingsverschijnselen vertonen. Ook vrouwen die aangeven niet opgewonden te zijn, vertonen deze verschijnselen wel (wordt inwendig gemeten met behulp van een apparaatje dat op een tampon lijkt).

 

En wat nu?

Er zijn een aantal zeer belangrijke zaken in het opwindingsverhaal. Allereerst voor diegenen die niet goed weten wat hen opwindt. Ga op zoek! Ga op zoek naar fantasieën die je opwinden. De fantasie is een zeer krachtig middel, gebruik het! Dit wil overigens niet zeggen dat je je fantasie ook uit moet voeren. Sommige fantasieën zijn…… in de fantasie het lekkerst.

 Communicatie, communicatie en nog eens communicatie. Praat met je partner. Over dingen die je wel en niet opwinden, wat je wel en niet lekker vindt. Denk niet dat je raar bent omdat je bepaalde fantasieën hebt. Of als je eens iets anders wilt. Het is jouw lichaam, jouw seksleven, jouw recht op genot.

 Maar ook communicatie met jezelf. Wees eerlijk tegenover jezelf. Over wat je echt wilt, waarom je bepaalde dingen wel of niet doet. Over wat je aantrekt en/of afstoot aan je partner. Eerlijk zijn tegen jezelf is essentieel.

 

En als je er niet uitkomt? Als het niet goed lukt, als je niet bereikt wat je wilt? Vraag hulp! Daar zijn we immers voor.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    P (vrijdag, 02 september 2016 13:58)

    Leuk!