Therapie

 

 

 

Online Therapie

 U wilt graag iets veranderen op seksueel gebied en overweegt om in therapie te gaan. U kunt alleen of samen met uw partner deze keuze maken. En nu?

 

Om zicht te krijgen op de huidige situatie en de elementen die van belang zijn, start u met het intakegesprek (zie onder). Tijdens dit gesprek wordt de richting van de therapie bepaald. Gesprekken duren ongeveer een uur. 

 

Tussen de sessies door krijgt u regelmatig 'huiswerk' mee. Dit kunnen zowel lichamelijke als mentale oefeningen zijn die u zullen ondersteunen in het verwerven van dit inzicht. Het is belangrijk dat u zich prettig voelt bij de gesprekken en het eventuele huiswerk.

 

Waarom Online Therapie?

 Online Therapie is erg praktisch maar ook even effectief als reguliere therapie.

 

De voordelen van Online Therapie:

- geen verplaatsing nodig; dit bespaart tijd en geld

- geen wachttijd; niet wachten in een wachtkamer en altijd op korte termijn terecht kunnen voor een afspraak

- grote flexibiliteit; de werkuren van de online seksuoloog zijn breed

- heeft u kinderen? Dan hoeft u geen oppas te regelen

- gunstig tarief; de online seksuoloog bespaart op het huren van een locatie  en kan daardoor een gunstig tarief bieden

- wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de resultaten van online therapie en reguliere therapie niet verschillen van elkaar.

 

 

Hoe werkt therapie?

We spreken elkaar via videocall. Je krijgt hiervoor een link toegestuurd na het maken van een afspraak.

Je hoeft geen programma's te downloaden of accounts aan te maken, dit kan gewoon via je internetbrowser op laptop of telefoon. Je hebt dus enkel de link nodig. 

 

In enkele stappen.

 

1. Het eerste gesprek is een intakegesprek. Hierbij wordt de aanleiding van ons contact besproken en worden vragen gesteld die van belang zijn voor het bepalen van onze koers in de therapie. 

 

3. Vervolggesprekken. Na de intake gaan we aan de slag. We zoeken mogelijkheden die voor u passend en wenselijk zijn, op uw tempo. Tussen twee gesprekken zitten meestal 1 tot 2 weken. Vaak krijgt u huiswerk mee.

 

3. Afronding. Alvorens volledig af te sluiten wordt er meestal een evaluatiegesprek ingepland na ongeveer 2 maanden.  

 

Seksuologie

 U kunt bij de seksuoloog terecht voor een scala aan thema's. Hierbij kunt u denken aan bijna alles wat te maken heeft met seksualiteit.

 

Voorbeelden hiervan zijn:

seksuele opwinding (zin krijgen in seks), problemen met het orgasme, moeite met de eigen verlangens of die van je partner, het verbinding maken met je partner (intimiteit kunnen beleven), seksuele oriëntatie (val ik nu op mannen, vrouwen of allebei? en hoe ga ik hier mee om?), seksuele moraliteit (waar liggen mijn grenzen, wat is goed voor mij?), pijn bij het vrijen, negatieve gevoelens of gedachten rondom seksualiteit.

 

 

Twijfelt u of uw situatie geschikt is? Neem dan contact op en leg de situatie voor.