Therapie

 

 

 

Online Therapie

 U wilt graag iets veranderen op seksueel gebied en overweegt om in therapie te gaan. U kunt alleen of samen met uw partner deze keuze maken. En nu?

 

Om zicht te krijgen op de huidige situatie en de elementen die van belang zijn, start u met het intakegesprek (zie onder). Tijdens dit gesprek wordt de richting van de therapie bepaald. Gesprekken duren ongeveer een uur. 

 

Tussen de sessies door krijgt u regelmatig 'huiswerk' mee. Dit kunnen zowel lichamelijke als mentale oefeningen zijn die u zullen ondersteunen in het verwerven van dit inzicht. Het is belangrijk dat u zich prettig voelt bij de gesprekken en het eventuele huiswerk.

 

Waarom Online Therapie?

 Online Therapie is erg praktisch maar ook even effectief als reguliere therapie.

 

De voordelen van Online Therapie:

- geen verplaatsing nodig; dit bespaart tijd en geld

- geen wachttijd; niet wachten in een wachtkamer en altijd op korte termijn terecht kunnen voor een afspraak

- grote flexibiliteit; de werkuren van de online seksuoloog zijn breed

- heeft u kinderen? Dan hoeft u geen oppas te regelen

- gunstig tarief; de online seksuoloog bespaart op het huren van een locatie  en kan daardoor een gunstig tarief bieden

- wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de resultaten van online therapie en reguliere therapie niet verschillen van elkaar.

 

 

Hoe werkt therapie?

  U kunt kiezen uit verschillende communicatiemiddelen:

- Videogesprek

- Email

- Telefonisch

 

In enkele stappen.

1. Optioneel is het intakeformulier. Op dit formulier worden een aantal basisgegevens gevraagd en vragen gesteld die van belang zijn voor het intakegesprek. Gaat u samen in relatietherapie dan kunt u beiden een intakeformulier invullen indien gewenst. Dit formulier is echter niet verplicht en vooral bedoeld om u te helpen bij het in kaart brengen van de situatie.

 

2. We voeren een intakegesprek. Hierbij wordt de aanleiding van ons contact besproken en worden vragen gesteld die van belang zijn voor het opstarten van de therapie. Vaak krijgt u huiswerk mee en worden er afspraken gemaakt over hoe we de zaken aan kunnen pakken. 

 

3. Vervolggesprekken. Na de intake gaan we aan de slag. We zoeken mogelijkheden die voor u passend en wenselijk zijn, op uw tempo. Tussen twee gesprekken zitten meestal 1 tot 2 weken.

 

4. Afsluiting. Alvorens volledig af te sluiten worden er meestal nog 1 tot 2 gesprekken ingepland die wat verder uit elkaar liggen. We spreken bijvoorbeeld af om na drie maanden nog eens te evalueren. Is alles naar wens, dan kunnen we afsluiten.

 

 

Seksuologie

 U kunt bij de seksuoloog terecht voor een scala aan thema's. Hierbij kunt u denken aan bijna alles wat te maken heeft met seksualiteit.

 

Voorbeelden hiervan zijn:

seksuele opwinding (zin krijgen in seks), problemen met het orgasme, moeite met de eigen verlangens of die van je partner, het verbinding maken met je partner (intimiteit kunnen beleven), seksuele oriëntatie (val ik nu op mannen, vrouwen of allebei? en hoe ga ik hier mee om?), seksuele moraliteit (waar liggen mijn grenzen, wat is goed voor mij?), pijn bij het vrijen, negatieve gevoelens of gedachten rondom seksualiteit.

 

 

Twijfelt u of uw situatie geschikt is? Neem dan contact op en leg de situatie voor.