Online Cursussen

 

 

De afgelopen jaren zie je her en der cursussen rondom seksualiteit opduiken. Veelal worden deze georganiseerd door seksshops of sekscoaches. 

Het positieve aan deze ontwikkeling is dat het een poging waagt om taboes rondom seksualiteit verder te doorbreken. Ook kan een dergelijke cursus inspirerend werken. Anderzijds kan een standaard cursus ook afstotend werken als er onvoldoende rekening wordt gehouden met de individuele noden en voorkeuren, of wanneer de cursus kwalitatief laag is.

 

In hoeverre een standaard cursus passend is voor iedereen; het 'one size fits all' principe, betwijfel ik. Mensen verschillen enorm van elkaar. Wat de een als stimulerend ervaart, is voor de ander storend. Een cursus die recht doet aan de persoonlijke noden van een cursist wordt doorgaans als veel waardevoller en respectvoller ervaren, vooral rondom seksualiteit.

 

Tijd voor respectvolle, persoonlijke cursussen! 

Cursus op maat

Ik hecht veel waarde aan de persoonlijke beleving. Uiteindelijk interpreteren we de wereld om ons heen op basis van onze eerdere ervaringen, opvoeding, cultuur en ontwikkeling. Dit maakt dat eenzelfde ervaring door iedereen anders wordt beleefd. Wat voor de een dus positief uitpakt kan voor een ander negatief uitpakken.

 

Op basis van dit gegeven vind ik het belangrijk om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de persoonlijke beleving en gevoelswereld van cliënten. Gevolg hiervan is dat ik geen standaard cursus kan ontwerpen die ik iedereen voorschotel. Zelfs enkele variaties voor verschillende 'groepen' werkt naar mijn idee niet optimaal. Mijn ideaal is dat iedereen een cursus kan volgen die zo goed mogelijk aansluit bij zijn/haar/hun noden. Elke cursus dient dus telkens opnieuw aangepast te worden aan de cursist. Ook gaandeweg wordt de informatie gedoseerd en telkens aangepast aan de ontwikkeling van degenen die de cursus volgt. 

 

U kunt overigens zowel samen als alleen een cursus aanmelden. Contact.

 

Aanbod

Op dit moment worden er cursussen aangeboden rondom twee thema's:

 

- Verlangen en opwinding vinden of terugvinden

- Orgasme training

 

Heeft u interesse in een cursussen rond een ander thema? Laat het mij weten en dan kijken we samen wat mogelijk is! Contact.

 

Algemene opbouw

Voor alle cursussen geldt dat ze op maat ontworpen worden en toegespitst op u of jullie. Om dit zo goed mogelijk te kunnen doen is de 'cursus intake' ontworpen. Bij aanmelding krijgt u een intake formulier dat betrekking heeft op de cursus waar u zich voor aanmeldt. In dit formulier worden vragen gesteld die helpen om een duidelijk beeld te vormen van wat u nodig heeft, hoe u graag communiceert met de seksuoloog en wat uw verwachtingen zijn. Dit formulier stuurt u terug en dan kunnen we een startdatum afspreken.

Nadat een cursusonderdeel is afgerond, is er een contactmoment. Dit kan via mail, chat, Skype of telefoon gaan. De keuze hierin is vrij. 

 

Doorgaans zijn er 5 cursuselementen. De intensiteit en tijdsinvestering bepaalt u zelf. 

1. Intake

2. Eerste exploratie en aanreiking van cursusmateriaal

3. Evaluatie

4. Diepere exploratie 

5. Afronding

 

 

Verlangen en opwinding vinden

Het vinden of terugvinden van verlangen en opwinding. Misschien heeft u nog nooit een sterke seksuele opwinding ervaren en weet u niet wat u zich hierbij voor moet stellen. Misschien heeft u dit wel ooit ervaren, maar bent u het met de jaren kwijtgeraakt. 

 

Deze cursus is bedoelt om op zoek te gaan naar waar uw opwinding en verlangen ligt. Het in contact komen en communiceren over de eigen seksuele gevoelens is van cruciaal belang. Misschien durft u hierdoor geen partnerrelatie (meer) aan te gaan? Of misschien heeft u een goede relatie maar loopt het seksueel niet helemaal lekker. 

  

Ga op zoek naar uw seksuele zelf en kom in contact met uw verlangens. 

 

Orgasme training

 

Een orgasme kan te traag of juist te snel komen. Soms komt een orgasme helemaal niet. Problemen met het orgasme worden doorgaans als hinderlijk of zelfs frustrerend ervaren. Het lichaam doet niet wat u wilt en u ervaart hier geen controle over. Gelukkig zijn er zowel lichamelijke als mentale technieken ontwikkeld die ingezet kunnen worden om meer controle te krijgen over het krijgen of uitstellen van een orgasme. 

 

Het uitvoeren van oefeningen is een belangrijk onderdeel van deze cursus. Een combinatie van fysieke en mentale training zorgt doorgaans voor het beste resultaat. 

 

Vragen? Mail me gerust of kijk eens bij de Tarieven.